Totul despre prosoape de baie

1

În prezent, prosoapele de baie reprezintă o parte esențială a majorității gospodăriilor. De fapt, multe case tind să aibă un număr generos de prosoape. Prosoapele de baie sunt utilizate în principal pentru a usca părul și pielea la sfârșitul spălării. În prezent, prosoapele pentru baie sunt fabricate din bumbac sau, microfibră sau bumbac amestecat cu poliester. Este interesant de subliniat că, înainte de anii 1890, prosoapele de baie au fost fabricate numai din materiale pe care astazi le întâlnim doar la lenjerii, cum ar fi damascul, iar prosoapele din bumbac pieptănat au ajuns mai târziu. Utilizarea prosoapelor a fost destul de limitată în acea epocă, deoarece cetățenii nu aveau posibilitatea să se spele foarte des. Acum, prosoapele sunt necesare în toate gospodăriile, permițând familiei și oaspeților să se usuce după un duș sau o baie.

Prosoape de baie din bumbac

Când vine vorba de cumpărarea prosoapelor, trebuie să țineți minte cantitatea necesară, materialul și calitatea acestuia, precum și designul prosopului. Puteți obține prosoape de baie într-o gamă largă de culori și modele. Puteți achiziționa prosoape care să se potrivească cu culoarea pereților băii sau a covorașului și chiar cu perdelele de duș. În cazul în care băile dvs. sunt în culori neutre, vă recomandăm să evidențiați zona prin includerea de prosoape în culori calde sau să păstrați aspectul neutru prin includerea prosoapelor în texturi și modele atractive. Puteți să aduceți un aspect elegant băii dvs., având prosoape brodate. Puteți avea prosoape brodate cu coroane, inițiale, flori etc. În general, prosoapele mai puțin obișnuite, nu sunt folosite, ci pur și simplu sunt așezate pe suport, separat de restul prosoapelor pe care le găsim agățate în baie. Ar trebui să cumpărați prosoape de baie fabricate din fibre naturale. Și să le evitați pe cele fabricate din materiale sintetice. Pe lângă faptul că sunt foarte absorbante, prosoapele din fibre naturale sunt rezistente în timp. Bumbacul cu o densitate mai mare îmbunătățește calitatea absorbantă a prosoapelor. Totodată, beneficiile prosoapelor fabricate din microfibră sunt fine și ușoare.

Prosoape de baie din bumbac

Cum să ne menținem prosoapele ca noi?

ÎNTOTDEAUNA spălați prosoapele noi înainte de prima utilizare. Prosoapele noi conțin multe substanțe chimice obținute în procesul de fabricație, fapt care vă poate irita pielea, sau aduce probleme serioase. Adăugați ocazional oțet la ciclul de spălare – O jumătate de pahar de oțet în timpul ciclului de spălare este o modalitate excelentă de a crește absorbția (prin modificarea pH-ului apei) și, de asemenea, puteți elimina mirosul de murdărie cauzat de umezeală. Pentru prosoapele de zi cu zi pe care le folosiți, investiția într-un set de calitate mai bună este un avantaj. Având prosoape de înaltă calitate, ele rămân moi pentru o perioadă mai lungă, sunt mai absorbante și își mențin forma mai mult timp.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare când vă gândiți să alegeți prosoape de înaltă calitate:

  • Dimensiunea prosoapelor – Pentru utilizarea prosoapelor, există de obicei trei tipuri de care veți avea nevoie: prosop de baie, prosop de mâini și prosop pentru față. Multe branduri vor avea două mărimi de prosoape de baie – alegeți cel care se potrivește cel mai bine.
  • Material – Merită să investești în bumbac organic – acest bumbac a fost cultivat fără pesticide și substanțe chimice. Utilizarea pesticidelor în bumbac este de fapt o problemă destul de mare. De asemenea, ar putea fi înțelept să alegeți un prosop care nu are o mulțime de culori, cu excepția cazului în care utilizează vopsea naturală. Este indicat sa folositi o compozitie de 100% bumbac dacă pielea este sensibilă.
  • Origine – Nu tot bumbacul este la fel. Bumbacul egiptean si cel pakistanez este cel mai apreciat. Originea locului în care bumbacul este prelucrat și fabricat pentru prosoape poate indica, de asemenea, calitatea. De exemplu, Imabari din Japonia este cunoscut pentru producerea de prosoapelor de cea mai bună calitate din Japonia datorită standardelor sale riguroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *